Tekstschrijver | webredacteur | schrijfcoach in Amersfoort

Webredactie en SEO

De regels voor webteksten zijn simpel. Kort en bondig is het devies. Maar hoe breng je je boodschap in weinig woorden over? Hoe zorg je dat Google je website weet te vinden? Voldoen de teksten wel aan de Europese richtlijnen voor toegankelijkheid? Als senior webredacteur weet ik alles van webredactie en SEO, met name bij de overheid. Alle kennis is in huis om de stijl, toegankelijkheid en vindbaarheid van jouw teksten op internet te verbeteren.

CMS

Ook voor het plaatsen van de teksten kun je bij mij terecht. Ik werkte eerder met contentmanagementsystemen als XperienCentral, Iprox, Drupal, Tridion, GX Webmanager, Smartsite en WordPress. Daarnaast heb ik ruime ervaring met de redactie, opmaak en verzending van digitale nieuwsbrieven en het maken van online magazines.

Social media

Facebook, Twitter, LinkedIn. De meeste organisaties ontbreken niet op social media. Ik denk mee over posts die passen bij jouw doel en doelgroep. In tekst en beeld.

Ervaring

Regelmatig werk ik tijdelijk als webredacteur of online specialist op locatie van een opdrachtgever. Om de online afdeling tijdelijk te versterken, iemand te vervangen die met zwangerschapsverlof is of redactiewerk te doen voor een nieuwe website. Dat deed ik eerder onder meer bij de gemeente Amersfoort, de gemeente Den Haag, de provincie Utrecht, KPN, Telfort, de VO-raad, GGZ Nederland en CROW. Ook versterking nodig? Neem contact op.