Tekstschrijver | webredacteur | schrijfcoach in Amersfoort

Begrijpelijke teksten

Wollige teksten op je website of in je brieven? Grote kans dat je doelgroep direct afhaakt. Ik help je verder met heldere, toegankelijke teksten die begrepen worden. Niets leuker dan ingewikkelde of ambtelijke materie omzetten naar een pakkende en prettig leesbare tekst. Althans, als je het mij vraagt.

Werkwijze

Jouw doel, doelgroep en boodschap zijn het uitgangspunt voor de tekst die ik ga schrijven of redigeren. In een eerste gesprek probeer ik zoveel mogelijk van je te weten te komen. Wat weet de doelgroep al over het onderwerp? Welk taalniveau past bij de lezer? Hoe gevoelig ligt het onderwerp? Met al die informatie maak ik keuzes voor de inhoud en bepaal ik de juiste tone of voice.

Begrijpelijke brieven

Ik schrijf en redigeer alle soorten zakelijke teksten. Van webteksten tot flyers, van persberichten tot uitgewerkte interviews. Waar ik me vooral voor inzet? Betere brieven. Te vaak zie ik dat niet de ontvanger centraal staat, maar de afzender. Brieven vol ambtelijk taalgebruik en overbodige informatie. Naar mijn idee moet dat beter. Zeker als je bedenkt dat in ons land 2,5 miljoen mensen van 16 jaar en ouder moeite hebben met lezen en schrijven. Ik help je jouw brieven te verbeteren. Door te kiezen voor een logische opbouw, heldere tussenkopjes en duidelijke taal.

Toegankelijke webteksten

Ik heb ook veel ervaring met het schrijven van teksten voor websites en de richtlijnen voor toegankelijkheid die daarbij gelden.