Tekstschrijver | webredacteur | schrijfcoach in Amersfoort

Tekstschrijver en webredacteur in Amersfoort

De persoon achter Hopcopy is Kim Hop (1978). Sinds 2007 werk ik als tekstschrijver, webredacteur en online specialist vanuit mijn eigen bedrijf Hopcopy in Amersfoort.

Passie voor taal en tekst

Als liefhebber van taal en tekst was het niet meer dan logisch dat ik na de middelbare school koos voor de hbo-opleiding Tekstschrijven. Na het afronden van mijn studie deed ik ruime ervaring op in het communicatievak. Als communicatiespecialist en contentmanager in de zorg- en welzijnssector. Als eindredacteur internet bij een overheidsinstelling. En als copywriter/redacteur bij een marketing- en communicatiebureau. Een solide basis om de stap naar het zelfstandig ondernemerschap te maken.

Uiteenlopende branches

Sinds de start van Hopcopy heb ik voor opdrachtgevers in uiteenlopende branches geschreven. Onder meer in de zorg, het onderwijs, de bouwsector en de financiƫle sector. Vooral de overheid is bekend terrein, inclusief de daar geldende richtlijnen voor toegankelijkheid. Zo werkte ik eerder voor de gemeente Den Haag, de gemeente Amersfoort en de provincie Utrecht.

Erkend Pluslid Tekstnet

Hopcopy is aangesloten bij Tekstnet, de beroepsvereniging voor tekstschrijvers en tekstprofessionals. Ik ben erkend Pluslid. Een bewijs dat je zaken doet met een tekstschrijver die zichzelf blijft ontwikkelen via trainingen, workshops en feedbacksessies met collega-tekstschrijvers.

Kim Hop op LinkedIn

Meer weten over mijn ervaring? Bekijk dan mijn profiel op LinkedIn.