Begrijpelijke teksten

Wollige teksten op je website of in je brieven? Grote kans dat je doelgroep direct afhaakt. Ik help je verder met heldere, toegankelijke teksten die begrepen worden. Niets leuker dan ingewikkelde of ambtelijke materie omzetten naar een pakkende en prettig leesbare tekst. Althans, als je het mij vraagt.

Begrijpelijke brieven

Ik schrijf en redigeer alle soorten zakelijke teksten. Van webteksten tot flyers, van persberichten tot uitgewerkte interviews. Waar ik me vooral voor inzet? Betere brieven. Te vaak zie ik dat niet de ontvanger centraal staat, maar de afzender. Brieven vol ambtelijk taalgebruik en overbodige informatie. Naar mijn idee moet dat beter. Zeker als je bedenkt dat in ons land 2,5 miljoen mensen van 16 jaar en ouder moeite hebben met lezen en schrijven.

Workshop

Ik help je graag jouw brieven te verbeteren. Door te kiezen voor een logische opbouw, heldere tussenkopjes en duidelijke taal. Liever zelf aan de slag? Dan kan ik langskomen voor een workshop. Handig als meerdere mensen in jouw organisatie zich met het schrijven van brieven bezighouden. In de workshop gaan we vooral met jullie eigen brieven aan de slag. Met de tips en oefeningen leer je die te verbeteren. Vraag gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Toegankelijke webteksten

Ik heb ook veel ervaring met het schrijven van teksten voor websites en de richtlijnen voor toegankelijkheid die daarbij gelden.